We Care

 

 

Vores pledge mod en bedre turismeindustri

Når Grønland åbner flere vinduer til Verden og byder velkommen til flere besøgende til vores land så kigger vi mod en ny fremtid for turisme, og hvordan vi som Grønlands Turisme Sektor kan bevæge os mod bedre turisme for og af alle i Grønland.


Vi reflekterer på vores ældste fortælling om bæredygtighed, en fortælling om Sassuma Arnaa - Havets Mor, og vi står sammen om en forpligtelse til at udvikle turismen i balance med naturen, menneskerne og kulturen.

Læs Mere på VG.GL/PLEDGE

Pledge mod bærdygtig turisme hos Nuuk Water Taxi

 
Ligestilling hos Nuuk Water Taxi

Ligestilling

Hos Nuuk Water Taxi prioritere vi ligestilling højt i arbejdsmarkedet. Vigtigt for os er, at der er ligestilling mellem vores ansatte, set i forhold til køn, men også set i forhold til stillingsbetegnelse, med øje for tilegnede færdigheder. Ser man overordnet på ansatte opdelt i kvinder/mænd, er fordelingen henholdsvis:


- 50% kvinder / 50% mænd i vores administration.

- 61% kvinder / 39% mænd hos vores skippere & matroser.

- 45% kvinder / 55% mænd blandt vores praktikanter i år.

 

Vi er stolte af at repræsentere begge køn i vores erhverv, uanset om man er skipper, matros, praktikant eller kontoransat. Vi oplever desuden i højere grad interesse fra det kvindelige køn blandt job-ansøgere og praktikanter.


 

Uddannelse

Hos Nuuk Water Taxi har uddannelse altid været en vigtig del af virksomhedens udvikling. Vi tror på turismen som værende en af Grønlands vigtigste indtægtskilder, og vil gerne hjælpe folk med at opdage hvilke muligheder man kan få inden for turismeindustrien.


I 2023 har vi haft adskillige folkeskolepraktikanter, samt taget 1 lærling ind til vores værksted, med mål om 1 mere snarest. Derudover har vi tidligere haft praktikanter fra Serviceøkonom uddannelsen i Campus Kujalleq, samt fra Markedsføringsøkonom uddannelsen på UCL Erhvervsakademi.

Vi kigger på muligheden for at tage praktikanter ind fra Greenland Business School hvor studerende på International Handel & Markedsføring samt International Transport og Logistik potentielt vil passe godt ind.

Vi har også hjulpet flere af vores ansatte med at videreudvikle sig f.eks. fra matros til skipper, eller guide til administrative medarbejdere.

Uddannelse hos Nuuk Water Taxi
 
Affaldsindsamlinger hos Nuuk Water Taxi

Sponsorater

Nuuk Water Taxi støtter hvert år forskellige gode formål som udvælges af sponsorudvalget og kan behandles indenfor ca. 2 uger


Der støttes som udgangspunkt aldrig med penge, men vi kan hjælpe med sejlads eller gavekort til sejlads som kan udloddes i konkurrencer eller lod til indtjening for foreninger eller andet.

Alle er velkomne til at kontakte os via info@nuukwatertaxi.gl om at få tildelt et sponsorat

 

 

Livet i havet

Vi er så heldige at Pukkelhvalen er fredet i Nuuk fjorden, da vi kan se ud fra billetsalget at hvalsafarier er en af de suverænt mest populære ture vi tilbyder om sommeren. Der er mere end 30 kendte pukkelhvaler som vender tilbage år efter år hvilket gør at vi har en rimelig høj sandsynlighed for at spotte 1 eller 2 af dem på vores ture. Dette gøres altid efter myndighedernes anbefalinger for at forstyrre hvalerne mindst muligt. Ved bare at nyde oplevelsen af at se hvalerne i deres naturlige element kan vi skabe en bæredygtig omsætning, år efter år.


Derudover har vi mange mennesker ude på fisketure og vi prøver fortsat at lave ændringer i hvordan man anskaffer sig fiskerilicens da vi mener det er uhensigtsmæssigt for besværligt for turister at anskaffe

Livet i havet ved Nuuk fjord

 

 
Ambulancesejladser width=

Ambulance sejlads

Det kan ske at de nærliggende bygder og byer får brug for en evakuering til sygehuset i Nuuk. Det kan ikke altid ske med fly eller helikopter pga. vejret, her har vi valgt altid at stå klar og gøres vores bedste for at hente folk lige meget hvor og hvornår.

 

Vi var eksempelvis ude nytårsnat for at evakuere nogen fra Qeqertarsuatsiaat. Vi håber at dette er med til at styrke vores lands sundhed og velfærd.

 

Ambulancesejladser prioriteres over alle andre ture, vi kan derfor ende med at sige til både turister og lokale at vi er nødt til at prioritere sundhedsvæsenet og derfor aflyse deres tur. Det håber vi alle har forståelse for.

 

Affaldsindsamlinger

Nuuk Water Taxi afholder affaldsindsamlinger i fjorden hvert år, hvor vi stiller vores både og mandskab til rådighed for at komme et sted i fjorden der trænger til en kærlig hånd


Det har altid været stor tilslutning hvor mange ønsker at hjælpe til helt frivilligt desuden har Restaurant Killut flere år i træk sponsoreret frokost til deltagerne

Vi vil være med til at skabe en bæredygtig udvikling samt hjælpe med at holde fjorden ren

Affaldsindsamlinger hos Nuuk Water Taxi