Hval Safari

 

Hvalsafari

Har du nogensinde set en hval?
Så kom da med på vores hvalsafari og få chancen.

User icon Pris: 1.095 DKK/person

Clock icon Varighed: 3 timer

Calendar icon Sæson: Juni - September

Check icon Fri annullering

Check icon Lokal skipper og guide

Check icon Opvarmet kabinebåd

Check Kaffe, te og varm kakao

Check Sprog: Engelsk, Dansk

Check Toilet ombord

 

Hvalsafari i Nuuk

Nuuks fjordsystem er fyldt med naturlige ressourcer, alt fra fisk til hvaler og rensdyr - som noget unikt er pukkelhvalerne her faktisk fredet – hvilket betyder at vi er det eneste sted i hele Grønland hvor man ikke må jage pukkelhvaler.


Vi har med tiden fundet ud af, at det er perfekt at bruge 3 timer på at komme til at møde hvalerne.


MEN, da de netop er vilde dyr, kan vi ikke garantere at se dem da de svømmer hvor de vil.


Nogle steder i vores dybe fjorde kan der være helt ned til 600 meters dybde, hvor det er helt perfekt for vores kæmper at lege og finde føde.


Pukkelhvaler er en af de dyr i verden der rejser længst, de bevæger sig mellem Arktis og Caribien og andre varme farvande.


De kommer til Grønland i sommerperioden, fra juni-september for at æde sig mætte i massevis af krill og andre småfisk. Bardehvalen kommer typisk fra Haiti og Puerto Rico, hvor de yngler i vinterperioden. Pukkelhvalen kan blive op til 18 meter lang og komme til at veje helt op til 30 tons og kan være neddykket i helt op til 38 min.


Pukkelhvalerne er den hval vi oftest ser i vores fjordsystem og den er nem at kende ved dens puklede rygfinne og smukke hale, hvilke de har forskellige aftegninger af. Halen fungerer lidt lige som vores fingeraftryk og at vi på den måde kan kende de enkelte hvaler fra hinanden. At opleve disse giganter af havet på nær sigt er næsten en spirituel oplevelse som mange bliver overvældet af.


Hval

Vigtig info

 

Når man tager ud på tur anbefaler vi at have både kamera og kikkert med. Det er også vigtigt at have varmt tøj. Der er en opvarmet kabine i båden men hvis man vil ud og sidde kan det hurtigt blive koldt så overvej gerne halstørklæde og handsker.

Man må gerne tage sin egen mad med.

  • Varmt fodtøj
  • Varme sokker
  • Jakke
  • Hue
  • Handsker/luffer
  • Solcreme
  • Solbriller